02 okt Exclusieve Zuidam Proeverij

Op lokatie

Het is een voorrecht om te mogen werken met een kwaliteitsproduct als Zuidam. We zetten met oprechte liefde onze proeverijen in om de visie en smaakopvattingen met nieuwe liefhebbers te delen. Ervaar ook in eigen setting de pure smaken en bespreek een arrangement op maat met een van onze medewerkers.

Historie

Zuidam Distillers is één van de laatste zelfstandige distilleerderijen van Nederland die al haar distillaten en extracten nog op ambachtelijk wijze binnen het eigen familie bedrijf maakt en verwerkt. Op basis van zuiver natuurlijke grondstoffen creëren zij een breed palet aan liqueuren, genevers, gin & whisky. Vanzelfsprekend worden er geen kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen gebruikt.

Zuidam Distillers is in 1975 opgericht door Fred van Zuidam. Toen nog onder de naam Baarle International.

Hiervóór werkte Fred van Zuidam bij De Kuijper in Schiedam, waar hij zorg droeg voor de inkopen, productie en recepten. Na ongeveer twintig jaar voor De Kuijper te hebben gewerkt, werd het voor Fred tijd om voor zichzelf te beginnen.

In 1975 kocht hij een stukje grond in Baarle Nassau en bouwde hij er zijn distilleerderijtje. Met tweedehands ketels, een afvullijntje en wat tanks wilde hij de beste kwaliteitsliqueuren van Nederland maken.

Inmiddels is Zuidam Distillers uitgegroeid tot een ambachtelijk bedrijf van formaat met internationale allure.

Bekijk het verhaal en de geschiedenis van Zuidam op de officiele website.

Zuidam Framboise

Zuidam Orange

Zuidam Amaretto

Zuidam Inspiration

Zuidam Genever

Zuidam Chocolat

Zuidam Speculaas

260_tychoseye@freezz_vanwijnen_07-09-13

Geen reactie's

Geef een reactie