Drunken Cherries Recept

20 jul Drunken Cherries

Kersen in het seizoen!

Tijd om drunken cherries te maken. Het is je vast al opgevallen! Die heerlijke kersen zijn in het seizoen. De meest smaakvolle kersen komen uit het zuiden van Nederland en uit België. Ze zijn nu op hun piek en nog heel even beschikbaar tot eind augustus.

De alternatieven die je later tegen komt komen uit Turkije en nog later de Canadese. Uiteraard gaat er niets boven die Hollandse kers!!!

En wat doen wij daar dan als cocktail-liefhebbers mee?- Wij maken Drunken Cherries met onze eigen twist! Hieronder lees je hoe je ook jouw eigen variatie kunt maken.

Recept

Benodigdheden:

  • Verse kersen (minimaal 500 gram)
  • Een glazen pot die je goed kunt afsluiten
  • Een kersenontpitter (of dit topalternatief)
  • Sterke drank naar voorkeur
  • Witte basterdsuiker (voldoende om 1/3 van je pot te vullen)
  • Aromaten naar keuze (Steranijs, kaneel, kruidnagel etc.)

Bereidingswijze:

  • Was de kersen
  • Ontdoe de kersen van hun pit
  • Je kan ervoor kiezen om de steel te laten zitten, te knippen, of te verwijderen
  • Doe de pitloze kersen in een afsluitbare (glazen) pot
  • Voeg witte basterdsuiker toe
  • Top de pot af met je favoriete sterke drank(en)
  • Experimenteer met specerijen
  • Sluit de pot goed af
  • Plaats het in de koelkast
  • Laat 3 weken in de koelkast smaak “huwen”
  • Keer de pot regelmatig om

Zijn ze gelukt?

Je kan de kersen in pot lang bewaren. De alcoholische drank conserveert de inhoud. De meeste drunken cherries wachten 6 maanden lang onder de deksel voor ze worden genuttigd. Wij konden niet zolang wachten deze keer…

Deel je resultaat met ons. We zijn erg benieuwd naar je combinatie! Maak voldoende, want je wil af en toe ook proeven hoe het ervoor staat… 😉 Lekker ook op je taart of gedoopt in de chocolade!!!

Wij gebruikten in de afgebeelde pot een pijpje kaneel en een mix van Zuidam Distillers Amaretto en Zuidam Orange Liqueur.

Geen reactie's

Geef een reactie