Bruiloft cocktails - Cocktailbars

22 jul De bruiloft cocktail van Jan Willem en Hepziba

Ingezonden blog

Het volgende blogbericht is een ingezonden stuk van het bruidspaar zelf. Ik vroeg hen of ze bereid waren hun beleving te omschrijven zodat nieuwe bruidsparen hier mogelijk hun inspiratie uit zouden kunnen halen voor hun eigen bruiloft cocktail. Wat ik daarop van het unieke, ondernemende bruidspaar ‘Jan Willem en Hepziba’ ontving had ik zelf niet durven bedenken. Jan Willem is beeldend kunstenaar en Hepziba stort haar passie in het creëren van fantasierijke Neo-Barok maatwerkkleding, iets wat hun trouwdagthema mede zal verklaren. Lees mee hoe zij de aanloop en dag zelf op Kasteel d’Ursel in België hebben beleeft!

Wishes Event

Door een gelukkig toeval hadden we kaartjes voor het Wishes Event Rhederoord, een soort trouwbeurs met voorproefjes. We hebben er niet veel bezocht, maar deze was bijzonder; alle leveranciers hadden een uitstalling van wat ze te bieden hadden en je kon de producten meteen proeven en de leveranciers het hemd van het lijf vragen. Zo stond daar ook Barblog.

Droombruiloft

Nou zijn wij een maf stel met een bijzonder wensenlijstje. We wilden in Victoriaanse kleding gaan trouwen, een Sisi-jurk voor mij en een Prince Albert pak voor mijn verloofde, op een kasteel met als thema Midsummernight’s Dream. Classy en koninklijk dus, met invloeden van natuurelementen, magie en elfjes. Het buffet hadden we al geregeld, maar zou niet veel luxe uitstraling om het lijf hebben. Omdat het kasteel zo oud was, waren er bijzonder weinig versieringsopties toegestaan, dus dat hebben we ook achterwege gelaten. Voor de opbouw van de sfeer en de ambiance van ons feest hadden we de barman dus echt hard nodig…

Op de beurs legden we een beetje uit wat we zochten en wat ons budget was. Gelukkig zag meneer mogelijkheden en we wisselden gegevens uit. Het werd al snel duidelijk dat de hippe bar met lichtjes thuis zou blijven op onze dag. Via de email hebben we verder overlegd over hoe onze stijl gerealiseerd kon worden. We hebben plaatjes gestuurd van wat we zochten voor onze Victoriaanse picknick en hij stuurde op zijn beurt voorstellen van Victoriaanse drankjes die destijds gedronken werden; gember, vlierbloesem en citroen smaakjes bijv. Hij heeft echt uitgezocht welke producten destijds gedronken werden die nog steeds verkocht worden, en hoe hij deze cocktails moest maken en kon aanvullen met zelfgemaakte infusies. Het is echt fantastisch hoeveel onderzoek hij hiervoor heeft verricht om ons te kunnen geven wat we zochten, tot in details! Dit was precies wat we zochten en meer dan waar we op hadden gehoopt!

Voor zover de inhoud, nu nog de verdere aankleding. De barman informeerde keurig naar de themakleuren, dresscode en eventueel aanwezige versiering zodat hij mooi in het geheel op zou kunnen gaan. Ik had plaatjes opgestuurd van potjes als drinkglas en grote glazen schenkpotten met drinken, aangevuld met schijfjes fruit en kruiden in verschillende combinaties. Hij reageerde met de luxere variant en het voorstel van kristal voor een extra luxe uitstraling: Kristallen flacons voor de siropen en grote kristallen bowlschalen met schenklepel voor het ijswater e.d. Dit idee was zoveel beter dat we hier meteen op in gingen. In no time kregen we ook een mailtje met foto’s van de prachtige kristallen glazen die hij zojuist had aangeschaft om ons bruiloft thema mogelijk te maken.

Op het feest zelf bleek hij ook bekers te hebben met een handvat en toch een jampotlook, met een rietje voor drinkgemak. Zo sloot hij toch ook nog aan op mijn eerste idee voor de picknick. Dat was een leuke verrassing.

Tijd en plaats werden kortgesloten. Ik gaf aan hoe laat de leveranciers zouden arriveren en hoe laat de picknick officieel zou starten. We hadden eerst besloten dat eten en drinken in het kasteel zouden worden opgesteld om alles te beschermen tegen de hitte en insecten, hartje zomer in een park. Maar om de gasten naar buiten te lokken om een werkelijke picknick te stimuleren, zou het misschien beter zijn om de bar buiten op te zetten bij mooi weer. De barman gaf daar ook de voorkeur aan.

Tafels werden geregeld door het kasteel. Nadat ik de afmetingen van de beschikbare tafels aan hem had doorgegeven, gaf hij aan hoeveel hij er nodig had. Zelf heb ik gezorgd voor tafelkleden. Deze heb ik meegegeven aan mijn geweldige bruidsmeisjes die verder alles hebben opgezet waar de leveranciers niet verantwoordelijk voor waren. Door weer een ander grappig toeval hadden we namelijk een koets kunnen regelen. Nadat we aangekleed waren, werden we in de koets gezet zodat wij een uurtje konden ontspannen en alles wel los moesten laten, terwijl de ceremoniemeester met de bruidsmeisjes en alle aanwezige vrienden en familie de verdere opzet regelde.

Finishing Touch

Toen we terug kwamen, waren alle gasten gearriveerd en konden we meteen beginnen met de ceremonie die buiten plaatsvond. We hadden prachtig weer!!! Iedereen zat of stond dan ook in de volle zon en het aansnijden van de taart werd dan ook uitgesteld om iedereen van een drankje te kunnen voorzien. Hier vonden dan ook alle felicitaties plaats waardoor ik pas bij de bar wist te komen toen de productie al ruimschoots op gang was gekomen. Ik werd meteen voorgetrokken want niemand tolereerde de bruid wachtend in de rij. Hier zag ik een waar wonder; de bar was ruimschoots gedecoreerd met allerlei Victoriaans aandoende gedroogde vruchten, zaden en kruiden. In de enorme schalen lag citroen-kleurig ijswater met eetbare bloemen versierd. Een rijk assortiment van o.a. door hem zelf gemaakte bitters en siropen in prachtige schenkflessen decoreerde het gebeuren alleen maar meer. Als finishing touch stond er een lavendelplant, de basis netjes gedecoreerd, waarvan iedereen een takje in het glas kreeg voor een beetje extra magie. Het was een waar feest om de gasten in en om het kasteel te zien met een heel scala aan rijkelijk gedecoreerde drankjes met vruchten en kruiden; jampotbekers met bessen en munt, kristallen glazen met ijswater en gin, aangevuld met gele of rode siropen en allen met een vers geknipt lavendeltakje. Het zette echt de sfeer op het feest! Ook verzoeknummers werden ter plekke samengesteld. Mijn echtgenoot had last van zijn keel (niet al te best geslapen door de zenuwen) en meteen werd een drankje samengesteld met verse gember, citroen en peper.

Al onze gasten waren één en al lof over de barman die de hele dag in de brandende zon vrolijke gesprekken aanknoopte met de gasten, in vele talen. Het was ook grappig om zelf als een soort celebrity onthaald en bedankt te worden door iedereen, inclusief de mensen die we hadden ingehuurd. Het was een fantastische dag en het is een echt sprookjeshuwelijk geworden, dankzij onze geweldige ceremoniemeester, de hulp van al onze getuigen en bruidsmeisjes en natuurlijk door alle ingehuurde krachten. Toch raakten onze gasten echt niet uitgesproken over Barblog.nl Deze picknick zal ze nog lang bijblijven. Het is super om daar mede verantwoordelijk voor te mogen zijn.

Was getekend,

Jan Willem & Hepziba Gunneman – De Vries

Geen reactie's

Geef een reactie