18 mrt Winter Bramble

De Winter Bramble is een variatie op de klassieke ‘Bramble’ met als hoofdbestanddeel Gin. De cocktail die werd gecreëerd in het midden van de 80-er jaren en sindsdien een erg populaire Gin cocktail is. Door het stevige doch fruitige karakter is hij zowel bij vrouwen als mannen in trek.

Wij maakten de aangepaste cocktail voor het eerst met de Rooftop Winter BBQ tijdens de Rotterdamse Hotelnacht. Een perfecte gelegenheid voor een drankje als deze.

De winter vraagt om een versterkte smaak-kick. Een mondgevoel wat nog even blijft buzzen. Als we langs de ijsbaan soep proeven moet hij ook echt kruidig zijn of je wilt je handen lekker op kunnen warmen aan die mok met warme chocolademelk. Het contrast met het koude weer moet goed waarneembaar zijn. Om dat gevoel in de cocktail naar voren te brengen voegen we de ultieme wintersmaakmaker kaneel toe. In de vorm van vers bereide kaneelsiroop. Makkelijk zelf te maken en goed houdbaar!

Voor deze versie hebben we de volgende stappen gevolgd:

Winter Bramble

Glas: Tumbler
Garnering: Schijfje Citroen , Geneverbessen. Eventueel een braam of framboos
Methode: Shaken

Ingrediënten

50ml Tanqueray Ten
40ml vers citroensap
30ml Kaneelsiroop
15ml Crème de Mûre

Instructies

Shake de eerste drie ingrediënten en strain ze over vers gecrushed ijs in je glas. Giet nu je Creme de Mure over het ijs en de kleur zal zich langzaam vermengen met de rest. Dit geeft een waanzinnig effect.

Garneer het met een citroenschijf en strooi wat Geneverbessen bovenop. Wat meer klassiek is de braam als topping.

Geef de uitstraling je eigen twist! Maar pas ook naar wens je hoeveelheden en/of ingrediënten aan. Elk merk Gin geeft zo zijn unieke karakter aan de cocktail.

Siroop maak je eenvoudig zelf door 1:1 suiker en water aan de kook te brengen en er je aromaat naar wens aan toe te voegen. In het geval van de kaneelsiroop zijn dat zo’n 8 kaneelstokjes op 1 liter water en een kilo suiker. Om de siroop langer houdbaar te houden doe je bij het afgekoelde en gezeefde resultaat een mespuntje citroenzuur opgelost in een theelepel warm water. Stylingtip: Voor de looks doe ik zelf altijd een paar stokjes kaneel in de fles waarin de siroop wordt bewaard.

Over mengverhoudigen en bereidingsmethoden van siropen later meer.

Geen reactie's

Geef een reactie