20 dec Scroppino

Frisse Lekkernij

Bij een feestelijk gelegenheid hoort een feestelijk drankje. De Scroppino heeft zich bewezen als veelzijdige stemmingsmaker. Tijdens een diner doet een Scroppino het goed, maar op elk ander moment van de dag zal een Scroppino enthousiast worden ontvangen. Het is een licht en fris recept op basis van citroensorbetijs, vodka en Prosecco. Zowel geserveerd als tussengang als dessert. Een Spoom is een veel toegepast tussengerecht om de smaak te neutraliseren. Deze is echter niet gemengd en bevat doorgaans geen Vodka. Een mousserende wijn met een bolletje ijs dus eigenlijk… Wat dat betreft is een Scroppino wel echt wat anders.

Tegenwoordig heeft de Italiaanse lekkernij een wat breder podium gekregen en zie je het bij Strandclubs voorbij komen of als welkomstdrankje bij een receptie aangeboden worden.

Wij bieden ze vaak aan als welkomstcocktail op de trouwreceptie. Geheel afgestemd op de persoonlijke wensen van het bruidspaar. Verzorgd met aandacht. Omdat je natuurlijk niet elke dag een trouwerij hebt is het leuk en handig om te weten hoe je ze zelf kan maken in een handomdraai.

Recept

Benodigdheden:
– Citroen Sorbetijs
– Vodka
– Prosecco
– Verse Munt

Bereidingswijze:
– Voeg 2 bolletjes Citroen Sorbetijs toe aan de ruime schaal
– Schenk daarbij 15ml Vodka
– Vermeng het de Vodka en het ijs met een garde tot een glad geheel
– Schuim het geheel op met zo’n 45ml Prosecco
– De juiste dikte is bereikt als het in een stevige sliert van de garde afloopt
– Schenk het in een Champagneflute
– Garneer met een paar blaadjes Verse Munt en een rietje

Salute!

Tips

Haal het ijs ruim van tevoren uit de vriezer. Diepgevroren ijs duurt langer om glad te krijgen.
Je kunt elke smaak sorbetijs gebruiken voor een verrassende variant. Denk aan Framboos, Mango, Passievrucht, Aardbei, maar ook Watermeloen!
Lees goed de ingrediëntenlijst van het ijs voor lactose intolerante gasten.
Dat sorbetijs op waterbasis wordt gemaakt, betekent niet dat het per definitie vrij is van melk. Soms wordt een kleine hoeveelheid room gebruikt om de structuur te verbeteren. Sorbet is derhalve niet automatisch geschikt voor personen die een koemelkvrij dieet volgen.
Voor garnering gebruik je altijd je fantasie. Breng wat terug uit de basisingrediënten

Geen reactie's

Geef een reactie