10 okt Mojito

Glas: Collins

Garnering: Muntblaadjes/limoenpartje
Methode: Muddlen

Ingrediënten

25-50 ml Rum (hoe rijper de rum, hoe rijker de smaak)
8 a 10 verse muntblaadjes
1/2 limoen in 6 partjes
2 barspoons witte basterdsuiker
Angostura Bitters
Crushed ice
Sodawater (Spa Rood)

Bereiding

Muddle de suiker met de limoen.
Experimenteer met verschillende soorten suiker. Er is namelijk niet maar een goede variant. Het gaat om wat JIJ lekker vindt.
Zelf vind ik het wel handig om suikerwater te gebruiken wat je van tevoren hebt gemaakt. Kijk HIER voor het recept.
Verzamel de muntblaadjes in je ene hand en geef er met je andere hand een flinke klap op. Dit zorgt ervoor dat het aroma uit de nerven vrijkomt zonder dat de blaadjes tot een bittere toestand worden gekneusd. Voeg ze nu toe.
Vul het glas tot bijna aan de rand met crushed ice.
Schenk je rum.
Vermeng nu alle ingrediënten met je barspoon tot het gelijk is verdeeld.
Twee druppels Angostura Bitters.
Afvullen met sodawater.
Garneer gezellig met een kroontje van verse munt. Sla ook hier even de aroma’s van los voordat je het in je cocktail zet. Geur doet veel voor je smaakbeleving…

 

Probeer eens wat nieuws en ontdek je eigen smaak!!!

Geen reactie's

Geef een reactie