17 nov Gin Tonic

Gin Tonic: De Klassieker

2014 is een bijzonder jaar voor een echte klassieker onder de mixdranken. De Gin Tonic. De afgelopen periode heeft de oudgediende longdrink een comeback weten te maken in de bars. Het lijkt erop dat hij voorlopig niet meer uit beeld gaat verdwijnen. Daar waar de Baco behoort tot de gevestigde orde, kan de Gin Tonic in een keur aan gedaantes voorbij komen. De producenten van de tonic laten het niets aan het toeval over voor wat betreft het productieproces en de geselecteerde grondstoffen. Bekijk ook de verkrijgbare Tonics in onze webwinkel en laat ze tot aan je voordeur bezorgen.

Signature Drink

Gin Tonic is een drankje waarmee je jezelf kan onderscheiden. De Cocktail serie World Class van DIAGEO buigt zich kritisch en deskundig over alles wat met smaken en presentatie te maken heeft. Ze lieten de camera draaien terwijl niemand minder dan cocktail-stijlicoon Hidetsugu Ueno uit Japan met enige bescheidenheid laat zien hoe je met finesse een Gin-Tonic kan bereiden als ‘signature drink’.

In zijn bar High Five in Tokyo voert hij het creatieve regime. Dat heet, als hij niet de wereld aan het afreizen is om workshops te geven. Het zijn een aantal dingen waardoor hij in de barscene en zelfs een stukje daarbuiten op eeuwige roem mag rekenen. Meneer Ueno snijdt namelijk met de hand, of beter gezegd met een mes, zijn beroemde ijs-diamanten en ijsballen. De solide ijssculpturen zijn helder van structuur, waardoor ze beter hechten dan ijs waarin troebele wolken zit. Ook smelt het ijs daarom trager. 1 blok waarvan het membraan in zijn geheel langzaam oplost. Niet 3 tot 4 kleinere blokjes met minder massa. Daar is op zich wat voor te zeggen…

Zijn shake methode genaamd ‘The Hard Shake’ en zijn cocktail ‘White Lady’ komen veel voorbij als men probeert te illustreren welke inspiratie deze mixologist Hidetsugu Ueno deelt met de internationale barscene.

Kom je weleens in Tokyo? Ga dan zeker even langs om te zien hoe ze er cocktails met Yoghurt liqueur of met soya saus bereiden.

Laat ons weten hoe jij het liefst je Gin Tonic geserveerd ziet worden en waarom!

Hidetsugu Ueno – Tanqueray & Tonic

Hidetsugu Ueno – White Lady

Ian Burrel gets ice advice from Hidetsugu Ueno

Bar High Five
No. 26 Polestar Building, 4th floor
7-2-14 Ginza Chuo-ku, Tokyo 104-0061
+81 (0)3 3571 5815
www.barhighfive.com

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.