10 sep Cosmopolitan

Cosmopolitan

Glas: Martini
Garnering: limoenschijf
Methode: Shaken

Ingrediënten

15 ml Vodka
15 ml Triple Sec (Cointreau)
25 ml Cranberrysap
10 ml Sweet and Sour (limoensap)

Instructies

Vul het Martiniglas met ijs.
Giet alle ingrediënten over ruim voldoende ijs in de shaker.
Sluit de shaker goed.
Shake ferm.
Verwijder het ijs uit het Martiniglas.
Het glas is nu voorgekoeld.
Schenk vervolgens de inhoud van de shaker uit: dubbelzeef.
Dit ter voorkoming van ijsschilfers (lees: water) in het eindresultaat.
Garneer.
Serveer.

Garnering

De Cosmopolitan leent zicht voor een keur aan styling. Houd je vooral niet in bij het bedenken van nieuwe creaties. De klassiekers zijn de zogenaamde ‘lime wheel’ en ‘lime wedge’. Variaties hierop zijn de citroen- of limoenkrulletjes. Maar de ‘flamed orange zest’ doet het in onze ervaring altijd erg goed. Snijd daarvoor een plakje van de sinaasappelschil af ter grootte van een knaak. Verwarm deze op de huidzijde kort voor met een vlam. Houd vervolgens de schil voor het glas en knijp richting de vlam, zodat de steekvlam die ontstaat het oppervlak van je cocktail beneveld.

CHEERS

Geen reactie's

Geef een reactie